Follow Us

 • Κανένα παιδί δεν είναι υπεύθυνο για ότι προκαλεί στον εαυτό του.
  Κάποια στιγμή αποφασίζει να προχωρήσει,
  αρκεί να υπάρξει η κατάλληλη στήριξη.
  Αναστασία, 15 ετών
 • Μια καινούρια μέρα έρχεται γεμάτη εκπλήξεις!
  Κάνε αυτή τη μέρα δική σου,
  “κατέκτησε” την.
  Αλεξία, 12 ετών
 • Πολλά αγαθά μοιάζουν στη ζωή δεδόμενα,
  όμως υπάρχουν άνθρωποι που τα στερούνται.
  Σπύρος, 16 ετών
 • Σε αυτή την ηλικία, οι φίλοι είναι ότι πιο σημαντικό,
  είναι αυτοί που σε επηρεάζουν περισσότερο.
  Φώτης, 17 ετών
 • Νιώθω υπερβολικά δυνατή,
  και την επόμενη μόλις στιγμή,
  αφάνταστα αδύναμη.
  Ιωάννα, 17 ετών
 • Μην κάνετε κριτική στο παιδί σας,
  μόνο στις πράξεις του.
  Ελευθερία, 17 ετών
 • 8η Ημερίδα Ψηφιακής Παιδείας & Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης για την ορθή χρήση τεχνολογιών από τα παιδιά & τους εφήβους "Το ταξίδι του Αριάδνη συνεχίζεται..."

  Αθήνα, Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018 Αμφιθέατρο «Ιωάννης Δρακόπουλος» Πανεπιστημίου Αθηνών
  Περισσότερα

«Από το Α έως το Ω» Μια Ακαδημία για Γονείς 2018-2019

Η Ακαδημία Γονέων "Από το Α έως το Ω", αποτελεί πρόγραμμα της Μονάδας Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ), Β΄ Παιδιατρική Κλινική Παν/μίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων "Π & Α Κυριακού" σε συνεργασία με άλλους φορείς - ανάλογα με την περιοχή. Διανύει τον τέταρτο χρόνο λειτουργίας με εξαιρετική ποσοτική και ποιοτική αξιολόγηση, και για το έτος 2018-2019 πραγματοποιείται σε 11 (έντεκα) περιοχές της Αττικής και σε Βόλο, θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Πάτρα και Χανιά.

Πρόγραμμα 12ου «State of the Art» Εντατικού Σεμιναρίου Εφηβικής Ιατρικής

Αγαπητές/οι κυρίες/οι,


σας ενημερώνουμε για το πρόγραμμα του 12ου Εντατικού Συνεδρίου στην
Εφηβική Ιατρική - 12th State of the Art Adolescent Medicine Course, το
οποίο πραγματοποιείται στο Ζάππειο Μέγαρο 5 & 6 Απριλίου 2019.

Με εκτίμηση,

Εκ της Γραμματείας

Δείτε το εδώ

ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ/ ΠΜΣ "ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΦΗΒΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ"

Οι ενδιαφερόμενες/οι καλούνται να υποβάλουν φάκελο υποψηφιότητας ιδιοχείρως ή μέσω υπηρεσίας ταχυμεταφοράς (courier) στη Γραμματεία του Π.Μ.Σ , ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@youth-msc.gr έως και την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019 καθημερινά και ώρες 10:00 και 17:00.

Η Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, προκηρύσσει για το ακαδημαϊκό έτος 2019-20 τριάντα (30) θέσεις μεταπτυχιακών φοιτητών για το πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Στρατηγικές Αναπτυξιακής και Εφηβικής Υγείας» .

Το Π.Μ.Σ. έχει διάρκεια δύο (2) ετών και οδηγεί στο Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ.) «Στρατηγικές Αναπτυξιακής και Εφηβικής Υγείας» - (MSc in Strategies of Developmental and Adolescent Health).

Οι ενδιαφερόμενες/οι καλούνται να υποβάλουν φάκελο υποψηφιότητας ιδιοχείρως ή μέσω υπηρεσίας ταχυμεταφοράς (courier) στη Γραμματεία του Π.Μ.Σ , ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@youth-msc.gr έως και την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019 καθημερινά και ώρες 10:00 και 17:00.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γραμματεία Π.Μ.Σ. (κος Άρης Λορέντζος και κος Παναγιώτης Τσάφος) - Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ), Β΄ Παιδιατρική Κλινική Παν/μίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων "Π & Α Κυριακού", Μεσογείων 24, 6ος όροφος, Γραφείο 603, Γουδή, 115 27 Αθήνα.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας 210-7710824, 213 2009806

Ιστοσελίδα: https://www.youth-msc.gr/

e-mail: info@youth-msc.gr

Εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής,

Άρτεμις Τσίτσικα
Αναπλ. Καθηγήτρια Παιδιατρικής-Εφηβικής Ιατρικής
Επιστ. Υπεύθυνος Μονάδας Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ)
Β' Παιδιατρική Κλινική Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Π & Α Κυριακού»

Τι είναι το Αριάδνη;

Το «Αριάδνη» είναι ένα Πρόγραμμα Κατάρτισης Επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας σχετικά με το φαινόμενο του «Εθισμού» των εφήβων στο Διαδίκτυο, καθώς και άλλους κινδύνους

Περισσότερα

EU NET ADB

Το ερευνητικό πρόγραμμα EU NET ADB έχει σαν στόχο τη μελέτη των συμπεριφορών εξάρτησης στο διαδίκτυο σε Ευρωπαίους εφήβους. Xρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Safer Internet της Ευρωπαϊκής Ένωσης (IS-2011-KEP-4101007) και προάγει την ασφαλή χρήση του διαδικτύου και των νέων τεχνολογιών.

Περισσότερα

ΑλλάΖω χωρίς τον εκφοβισμό

Το τμήμα «ΑλλάΖω χωρίς τον εκφοβισμό» της Μ.Ε.Υ. προσφέρει φροντίδα και εξατομικευμένη προσέγγιση – αντιμετώπιση των θεμάτων παιδιών και εφήβων που προσέρχονται στη δομή με αιτήματα σχολικού εκφοβισμού, βίας, παρενόχλησης, αποκλεισμού, κακοποίησης κ.α.

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και της Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.), B' Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων "Π. & Α. Κυριακού" για την ανάπτυξη πρωτοβουλιών και δράσεων με στόχο την πρόληψη και την αντιμετώπιση του εκφοβισμού και της βίας μεταξύ των μαθητών στο σχολείο.

«Από το Α έως το Ω: μία Ακαδημία για γονείς» - Γ΄ Κύκλος 2017-2018

«Από το Α έως το Ω: μία Ακαδημία για γονείς» Παράλληλες ΑκαδημίεςΜονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) Β΄ Παιδιατρική Κλινική Παν/μίου Αθηνών Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» Διευθύντρια : Καθηγήτρια Μαρίζα Τσολιά Επιστ. Υπεύθυνος : Επικ. Καθηγήτρια Άρτεμις Τσίτσικα www.youth-health.gr