Πρόγραμμα Κατάρτισης ΑΡΙΑΔΝΗ


Πρόγραμμα Κατάρτισης Επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας για το φαινόμενο του «εθισμού» των εφήβων στο διαδίκτυο καθώς και για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και οι έφηβοι από την ανεξέλεγκτη χρήση του διαδικτύου website: ariadni.med.uoa.gr

Το ταξίδι του «Αριάδνη» συνεχίζεται …

Αθήνα, 18/03/2015
Α.Π.: 2457

Αγαπητοί συνεργάτες-πρεσβευτές του Αριάδνη,

Μετά το πέρας της εκπαίδευσης και με δεδομένη τη γνώση και την εμπειρία που όλοι σας έχετε αποκτήσει σε θέματα ορθής χρήσης των τεχνολογιών, σας ενημερώνουμε ότι η συνεργασία μας θα συνεχιστεί μέσω των προγραμμάτων και των δράσεων της Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ) www.youth-health.gr σε όλη την χώρα, σε συντονισμό με τα Υπουργεία Παιδείας & Υγείας.

Η Γραμμή Στήριξης «ΜΕ Υποστηρίζω» 80011 80015 αποτελεί επικοινωνιακό κανάλι που μπορείτε να προτείνετε σε γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς, ειδικούς για να απευθύνονται για υποστήριξη, συμβουλευτική ή και για ραντεβού για παροχή υπηρεσιών. Η Γραμμή λειτουργεί καθημερινά από τις 09:00 έως τις 15:00, χωρίς χρέωση και αντιμετωπίζει θέματα εκφοβισμού, υπερβολικής ενασχόλησης με το διαδίκτυο, τυχερά παιχνίδια, διαδικτυακή αποπλάνηση, έκθεση σε ακατάλληλο περιεχόμενο, κλπ. Χρησιμεύει επίσης, για επικοινωνία με την Μ.Ε.Υ. για οποιοδήποτε αίτημα ή θέμα συζήτησης εκ μέρους σας. Το e-mailεπικοινωνίας μας είναι το info@youth-health.gr, 210-7710824, 213-2009806. Η ιστοσελίδα του «Αριάδνη» παραμένει ως έχει www.ariadini.med.uoa.gr, ενώ υπάρχει νέα σχετική σελίδα στο Facebook.

Υλικό-Φυλλάδια για την ενημέρωση στα σχολεία, μπορείτε να αναζητήσετε στην ιστοσελίδα www.youth-health.grστην κατηγορία «Φυλλάδια».

Η Μ.Ε.Υ έχει την επιστημονική επιστασία τριών Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, τα οποία πραγματοποιούνται με εξαιρετική επιτυχία στην χώρα μας:

1. ComeniusRegio σε συνεργασία με την Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Β΄ Αθήνας & την Πάφο της Κύπρου και αποτελεί πρωτοποριακή δράση “peertopeer” με μαθητές που εκπαιδεύονται και αποτελούν πρεσβευτές κατά του σχολικού εκφοβισμού για τους συμμαθητές τους. http://srv3-dide-v-ath.att.sch.gr/com-regio

2. Enable– ΕνΔυναμώνω , Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού σε συνεργασία με το Σωματείο «Μαζί για την Εφηβική Υγεία - For Adolescent Health»  www.youth-life.gr σε πέντε Ευρωπαϊκές χώρες (Βρετανία, Δανία, Βέλγιο, Κροατία, Ελλάδα), με πρωτοποριακή δράση και συμμετοχή των παιδιών. www.enable.eun.org

3. Enacso, Ευρωπαϊκή Ένωση Οργανισμών για την Ασφαλή Χρήση Τεχνολογιών από τα παιδιά και τους εφήβους. Σε συνεργασία με την Enacsowww.enacso.eu και την Οργάνωση «Ομπρέλα» www.obrela.gr,έχει δημιουργηθεί επιτροπή για την επίτευξη των στόχων, καθώς και σχετικές δράσεις που προάγουν τα θέματα που αφορούν την τεχνολογία.

Επίσης, πραγματοποιούνται προγράμματα εκπαίδευσης με βιωματικό τρόπο σε θέματα δικαιωμάτων του ατόμου, «έξυπνης» καταναλωτικής συμπεριφοράς, έμφασης στις αξίες και τους ανώτερους στόχους, ώστε να ενισχυθούν οι νέοι και να απομακρυνθούν από τις συμπεριφορές υψηλού κινδύνου.

Προγράμματα ενημέρωσης για τα διαδικτυακά και τυχερά παιχνίδια πραγματοποιούνται παράλληλα.

Για όλα τα παραπάνω και για την εμπλοκή σας σε αυτά, αλλά και σε εκδηλώσεις, events, και σχετικά συνέδρια, καθώς και την συμμετοχή σας στο σχεδιασμό και την υλοποίηση των μελλοντικών επιδιώξεων, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας και συμμετέχετε στην μεγάλη εκδήλωση που θα σηματοδοτήσει την συνέχεια της πορείας μας, ενημερώνοντάς σας σχετικά.

Σχετικά με τον τόπο και τον χρόνο της εκδήλωσης θα ενημερωθείτε άμεσα.

Μπορείτε να προτείνετε και εσείς δικές σας ιδέες, επικοινωνώντας μαζί μας.

Η ομάδα υπευθύνων του «Αριάδνη» είναι η κάτωθι:

-Αθανασίου Καλλιόπη, Ψυχολόγος - Εκπρόσωπος της Γραμμής

«ΜΕ.Υποστηρίζω» (6974-272593)

-Γιωτάκος Ορέστης, Ψυχίατρος, Επιστ. Συνεργάτης Μ.Ε.Υ,

Πρόεδρος της « Ομπρέλα» (6945-464619)

Δημητρακοπούλου ΒασιλικήΨυχολόγος- Επιστ. Συνεργάτης Μ.Ε.Υ 

(6974-257906)

-Δουμανά Ρέα, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Επιστ. Συνεργάτης Μ.Ε.Υ

(6973-347445)

-Μακαρώνη ΣωτηρίαΨυχολόγος, Επιστ. Υπεύθυνος Κέντρου Πρόληψης «Προνόη» Δήμου Κηφισιάς (6947-726624)

-Μπάρλου Έφη, Παιδοψυχίατρος - Παν. Υπότροφος ΕΚΠΑ (6932-841299)

-  Σιαφαρίκα Ευαγγελία, Επιστ. Συνεργάτης Μ.Ε.Υ (6976-606060)

-  Τζαβέλα Ελένη, Αναπτ. Ψυχολόγος- Επιστ. Συνεργάτης Μ.Ε.Υ (6976-069160)

-Τζιάτζιος Αθανάσιος, Νοσηλευτής Ψυχικής Υγείας (6978-335769)

-Χιόνη ΜαρίαMsc Προαγωγής και Αγωγής Υγείας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Δ.Δ.Ε. Α’ Αθήνας(697 3018324) 

Ευχαριστούμε θερμά για την έως τώρα συμμετοχή και προσφορά σας και προσβλέπουμε σε πολλές επιτυχίες στο μέλλον.

Με τιμή,

Άρτεμις Τσίτσικα

Επίκ. Καθηγήτρια Παιδιατρικής-Εφηβικής Ιατρικής
Επιστ. Υπεύθυνος Προγράμματος «Αριάδνη»
Υπεύθυνος Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ)
Β’ Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών
Νοσοκομείο Παίδων «Π. &Α. Κυριακού»


02-06-2014