Προβλήματα πολιτικής


Η σύγχρονη ελληνική κοινωνία κάθε άλλο παρά υγιής είναι. Οικονομική κρίση, ανεργία στα ύψη, η εγκληματικότητα εκτός ελέγχου και όσον αφορά την υγεία και την εκπαίδευση δεν αξίζει καν να τα θίξουμε. Όλα τα προηγούμενα, και άλλα πολλά, είναι συνέπειες της απαράδεκτης πολιτικής η οποία κατατρύχεται από προβλήματα.

Αρχικά, ένα από τα συχνότερα φαινόμενα που έχουν ωθήσει τη χώρα μας στην κατάσταση που βρίσκεται, είναι η διαφθορά. Δηλαδή, πολλές φορές, πολιτικά πρόσωπα δωροδοκούνται ώστε να παραβιάσουν ηθικούς και νομικούς κανόνες για συμφέροντα άλλων. Όταν, όμως, χρησιμοποιούνται τέτοια αθέμιτα μέσα, υπάρχουν άμεσες αρνητικές επιπτώσεις στο λαό. Παράδειγμα αποτελεί το σκάνδαλο με τα σκάρτα γερμανικά υποβρύχια, στην περίπτωση του οποίου, πολιτικοί εισέπραξαν τις λεγόμενες μίζες προκειμένου να σπαταλήσουν το δημόσιο χρήμα.

Από το γεγονός αυτό προκύπτει το επόμενο πρόβλημα, οι πελατειακές σχέσεις. Συναντάται κυρίως την περίοδο των εκλογών και συνήθως σε πολιτικούς που κατεβαίνουν για δήμαρχοι. Αυτοί οι πολιτικοί, λοιπόν, προκειμένου να εξασφαλίσουν με δόλιο τρόπο τις απαραίτητες ψήφους,φέρουν εις πέρας κάποια θελήματα των ψηφοφόρων. Φυσικά, αυτό δεν είναι πάντοτε κακό, καθώς είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις όπου οι πολίτες παίρνουν αυτό που ζητούν. Ωστόσο, τις υψηλόβαθμες θέσεις καταλαμβάνουν άτομα τα οποία δεν νοιάζονται πραγματικά για το λαό ή δεν είναι κατάλληλοι για αυτές τις θέσεις. Έτσι, η χώρα οπισθοδρομεί.

Ακόμα ένα πρόβλημα που μαστίζει την ελληνική κοινωνία, είναι η αλλεξιποινία. Δηλαδή, πολιτικοί και κυρίως με βαθμό βουλευτή, έχουν τη δυνατότητα να αποφύγουν να βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. Το γεγονός αυτό είναι όχι μόνο άδικο, αλλά παραβιάζει και στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα, όπως αυτό της ισότητας μεταξύ ανθρώπων. Έτσι, τους δίνεται η ευκαιρία να κάνουν κυριολεκτικά ό,τι θέλουν, αρκεί να μην εμφανιστεί προ τα έξω. Παράδειγμα αποτελεί το γεγονός του αδειάσματος των κρατικών ταμείων, σε μια κρίσιμη για τη χώρα εποχή. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η αλήθεια είχε αποκαλυφθεί και είχε δημιουργηθεί πανικός.

Λίγο καιρό μετά, όμως, όλα ξεχάστηκαν, καθώς στα ΜΜΕ κυριαρχούν άλλες «ειδήσεις». Και πάνω σ’ αυτό θα ήθελα να στηριχτώ για να παρουσιάσω το επόμενο και τελευταίο θέμα, που δεν είναι άλλο από την κακή επιρροή στα media. Δεν είναι λίγες οι φορές που σκάνδαλα έχουν αποκρυφτεί απ’ το να βγουν στο παρασκήνιο ή που εσκεμμένα αργούν να τα εμφανίσουν. Δυστυχώς, η πολιτική έχει εμπλακεί σε τέτοιο βαθμό στα ΜΜΕ, που είναι εξαιρετικά δύσκολο να καταλάβει κανείς πότε διαστρεβλώνουν και πότε όχι την αλήθεια.

Συνοψίζοντας, ζούμε σ’ έναν κόσμο γεμάτο με πολιτικά προβλήματα, τα οποία έχουν καταστροφικές συνέπειες για τους πολίτες της χώρας μας. Αν θέλουμε να αλλάξει αυτό, θα πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε για να πετύχουμε μια Ελλάδα καλύτερη για μας και τα παιδιά μας.

Eλευθεριάδης Δημήτρης, 17 ετών


17-07-2014